EL GRAN ROALD DAHL


Per fi ha arribat un dels dies preferits de la bibliotecària: és el moment de presentar als alumnes de sisè el gran RoaldDahl. Com ja sabeu, és el nostre autor preferit, i volem que també ho sigui de tots alumnes del Joan Maragall. És per això que hem parlat de la seva apassionant infantesa i de tots els seus magnífics llibres. 


I després de passar uns mesos amb uns llibres ben divertits a la classe, podrem veure alguna de les pel·lícules basades en les seves aventures.


A més, ara estem d’aniversari, perquè el llibre “Charlie i la fàbrica de xocolata” va ser publicat fa cinquanta anys. Tots coneixeu aquesta magnífica història, que a més ha estat portada al cinema en més d’una ocasió. Us deixem una mostra d’algunes de les seves il·lustracions, fetes pel genial Quentin Blake. Moltes felicitats, Charlie!!



MIGDIA DE CONTES (P4)


Els alumnes de P4 han escoltat el conte “La mona Ballaruga”, d’Enric Larreula que ens ha ensenyat la importància d’estar en forma i de tenir ganes de fer moltes coses. També hem vist com és molt més divertit fer-ho amb els amics, que nosaltres sols.

NO ET QUEDIS A LA PORTA (I)


Hem canviat la decoració de la porta de la biblioteca, i és tant bonica que ens fa por que us quedeu encantats i no entreu a visitar-nos. Amb aquesta secció us anirem explicant cada setmana algunes curiositats d’aquesta decoració tant maca.



I per començar, us direm que aquests jardins tant espectaculars els han fet els alumnes de P3, que, amb la tècnica de l’estampació, han creat unes flors molt i molt boniques. Aprofitem per donar les gràcies a la Lídia i a tots els nens i nenes de P3 per les seves idees i les ganes de treballar.

MIGDIA DE CONTES (P5)


Els alumnes de P5 han escoltat el conte “El lleó i el ratolí”, una faula de Jean de La Fontaine que ens ha ensenyat com aquells que semblen molt diferents a nosaltres, poden ser els nostres millors amics.

FORMACIÓ D'USUARIS DE BIBLIOTECA


Els alumnes de P4 han fet una sessió de formació d’usuaris, on han parlat dels diferents documents que trobem a la biblioteca, i han conegut totes les revistes que tenim. A més, cada nen ha pogut fer el seu propi joc de buscar animals a la revista.

COL·LECCIONS


Iniciem aquesta secció per parlar-vos de les novetats en col·leccions. Una col·lecció és un grup de llibres que tenen el mateix protagonista. D’aquesta manera veureu ràpidament quan hi ha novetats a la biblioteca dels vostres personatges favorits. Avui us parlarem dels llibres de Bat Pat, un ratpenat que es dedica a escriure històries de por. Ell viu moltes aventures amb els seus tres amics. Si les voleu conèixer, haureu de passar per la biblioteca.

FORMACIÓ D'USUARIS DE BIBLIOTECA


Els alumnes de segon han fet una sessió de formació d’usuaris, on han donat els primers passos per poder diferenciar els llibres de coneixements i els llibres d’imaginació. Vosaltres ho sabeu fer?

NOUS AMICS


No us perdeu les novetats que tenim per a totes les edats. Les podreu veure, com sempre, exposades a la finestra de la biblioteca.

MIGDIA DE CONTES (P4)


Els alumnes de P4 han escoltat el conte “L’escola petita”, d’Enric Larreula que ens ha ensenyat que amb un lloc petit també es poden fer grans coses. També hem explicat a què ens agrada jugar quan anem al bosc.

FORMACIÓ D'USUARIS DE BIBLIOTECA


Els alumnes de primer han fet una sessió de formació d’usuaris, on han après algunes normes molt interessants i algunes curiositats sobre les biblioteques.